BRAINBLOG

Mobile learning

Je hoort het als e-learning leverancier steeds meer: ‘Mobile learning’. Waar denken we aan als we aan mobile learning denken?

Altijd en overal

Mobile learning impliceert dat we overal, naar eigen inzicht en op elk moment van de dag ergens kunnen leren. In principe zijn dat ook de kenmerken van e-learning. Bij e-learning heb je een computer met internetverbinding nodig. Wat maakt mobile learning dan bijzonder? Ik denk dat mobile learning een sterke werkvorm is als de complete leerervaring op een handzaam mobiel apparaat beschikbaar is. Hierbij reken ik een laptop niet tot een ‘handzaam mobiel apparaat’. Zelfs over een iPad heb ik mijn twijfels. Ik heb mijn iPad namelijk niet in mijn broekzak overal waar ik naartoe ga.

De sleutel tot succes..

Het succes van mobile learning zit met name in de ontzettend lage drempel. Een smartphone heb ik altijd bij me en gebruik ik intensief. Hierop een app waarmee ik kan leren en succes verzekerd zou je zeggen.

Ik geloof in Mobile learning, maar alleen via een smartphone en via een app. Waarom? De smartphone heb ik altijd bij de hand dus geen extra handelingen om te starten met leren (PC aanzetten, inloggen in LMS, module opstarten). Een e-learningmodule bekijken via de browser op mijn smartphone is ook geen succes. Nee, optimalisatie voor het device is belangrijk, een app dus.

Mobile Learning in de praktijk

Ik ken een goede learning-app waarmee ik op gezette tijden vragen over een eerder gevolgde module of als voorbereiding op een toets ontvang: de memotrainer™. De memotrainer app werkt op basis van leerdoelen waarbij ik als lerende een doelprofiel heb. Het algoritme achter de memotrainer zorgt ervoor dat ik het gewenste doelprofiel zo efficiënt mogelijk bereik. Blink ik uit in een leerdoel, verlegt memotrainer de balans naar de leerdoelen die ik minder beheers. Zo leer ik snel en efficiënt en alleen hetgeen ik nog niet weet. De memotrainer vertoont kenmerken van WhatsApp™: ik ontvang een bericht met een icoon van de memotrainer en kan deze openen. De app leidt me naar de vragenset die ik direct kan beantwoorden. Ik zie feedback en resultaten.

Ik kan de frequentie en momenten waarop ik de vragen wil ontvangen zelf aanpassen. Het lezen van een berichtje of het invullen van een aantal vragen behelst nu evenveel handelingen. U begrijpt: de drempel om deel te nemen is ontzettend laag. Hoe lager de drempel, hoe groter de kans op succes.

VIND JE HET INTERESSANT?

WIL JE MEER WETEN?

Wij vinden het altijd interessant om over ons vak en onze branche te praten. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op! We hebben hele lekkere koffie!

MELD JE AAN VOOR DE

INBRAIN NIEUWSBRIEF

Laat je e-mail achter en wij doen de rest!

Deel deze blog met je netwerk of met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

Copyright inBrain B.V.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten