BRAINBLOG

The Challenge

Een blended learning game.

Teambuilding faciliteren
Positieve en constructieve samenwerking tussen medewerkers is één van de belangrijkste onderdelen van een succesvol klimaat in een organisatie. Een productieve samenwerking ontstaat niet zomaar, daar is aandacht voor nodig. Op verschillende manieren kan hier aandacht aan geschonken worden; tijdens onboarding, intervisies, evaluaties, teamactiviteiten en meer.

Om organisaties te ondersteunen een (teambuildings)activiteit te faciliteren, heeft inBrain ‘The Challenge’ ontwikkeld. The Challenge is een applicatie waarmee je digitaal een (teambuildings)activiteit op een fysieke plek faciliteert. In het spel staat één missie centraal. Spelers van het spel moeten in teamverband de missie tot een goed einde zien te brengen.

Één hoofdmissie, meerdere challenges
Om de hoofdmissie te voltooien zullen medewerkers meerdere challenges succesvol moeten afronden. Deze challenges worden automatisch geactiveerd door GPS-coördinaten van fysieke locaties te bezoeken. Tijdens de challenges nemen de spelers onder tijdsdruk beslissingen, lossen puzzels op en ervaren nieuwe manieren van samenwerken. The Challenge faciliteert hierbij de voortgang van het spel, geeft opdrachten en geeft instructies. Het speelveld is van tevoren en overal ter wereld in te stellen.

De inhoudelijke onderwerpen en precieze invulling van de challenges creëren we in samenwerking met onze opdrachtgever. De verhaallijn, challenges en puzzels maken we op maat om volledig aan te sluiten bij wensen en behoeften van de opdrachtgever. Geen ‘one size-fits-all’-oplossing’, maar een maatwerkoplossing die altijd aansluit bij de doelen.

Leer elkaar (anders) kennen
De interactieve challenges in The Challenge, zowel digitaal als fysiek, stimuleren collega’s samen te werken buiten de dagelijkse werkcontext. Routines, vastgeroeste groepsdynamiek en hiërarchie veranderen. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe vormen en manieren van samenwerking. In een veilige leeromgeving (buiten de werkcontext) en begeleid door de app is het gemakkelijker een nieuwe of andere rol te vervullen in de samenwerking met collega’s. Dit kan op natuurlijke wijze ontstaan, maar ook onderdeel zijn van de opdracht(en). Door spelers vanuit een andere rol te laten opereren dienen zij anders te communiceren en ervaren zij uitdagingen vanuit een nieuw perspectief. De dynamiek binnen een team verandert hierdoor.

Teambuilding
Aan The Challenge zijn naast de inhoudelijke onderwerpen een aantal teambuildingsactiviteiten toegevoegd. Activiteiten die spelers uitdagen om actief samen te werken. Dit betekent dat zij samen, binnen een gestelde tijd, een activiteit afronden om verder te kunnen met het spel. Naast het stimuleren van samenwerking, ontdekken teamleden afzonderlijk ook waar ze goed in zijn en waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Er ontstaan waardevolle inzichten die ze in hun werk meer aandacht kunnen geven. Deze inzichten kunnen besproken worden in een klassikale setting, als opvolging van het spel.

‘The Challenge’ in de praktijk
Voor een grote internationale organisatie hebben we The Challenge ingezet bij een trainingsweek voor mensen die voor het eerst op een humanitaire missie gingen. De opdrachtgever wilde tijdens deze week een dagdeel wijden aan het leren werken in een team. Missiearissen leven en werken namelijk 24/7 met elkaar samen. Teamdynamiek was daarom een belangrijk onderwerp voor de opdrachtgever. De groep deelnemers bestond uit mensen met verschillende nationaliteiten en verschillende achtergronden, van dokter tot monteur. De hoofdmissie is een ‘Exploratiemissie’ geworden. In een fictief gebied moest elk team beoordelen of humanitaire hulp nodig was. Het spel kreeg uiteindelijk zes mini-missies. Deze zijn allemaal gebaseerd op de onderdelen van een Exploratiemissie, die in de praktijk ook echt wordt uitgevoerd. Elke missie vraagt verschillende vaardigheden of juist specifieke kennis van het team. Het is aan het team om deze talenten zo goed mogelijk in te zetten en de missie te voltooien binnen de gestelde tijd. De volgende bijeenkomst blikten ze in een workshop terug op het spel en wat er zich heeft afgespeeld in de teams. De dynamiek die ontstaan is bij de verschillende teams stond centraal bij de eindbespreking.

Challenge logo breed

MELD JE AAN VOOR DE

INBRAIN NIEUWSBRIEF

Laat je e-mail achter en wij doen de rest!

Deel deze blog met je netwerk of met je vrienden!

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.