Aan het bureau van:

Maaike

Misschien ken je ons al, omdat je al jaren met ons samenwerkt. Misschien heb je geen idee wie er bij inBrain werken. Ons team is wat ons uniek maakt en daarom vertellen we graag wat meer over de personen achter de producten! In de rubriek ‘Aan het bureau van’ beantwoorden alle inBrainers vragen om ze beter te leren kennen.

Deze keer stellen we jullie voor aan Maaike Negenman, Digital Learning Specialist bij inBrain.

Welk (bijzonder/verborgen) talent heb je?

Het scoren van tweedehands koopjes. Ik kom tegenwoordig maar al te graag bij kringloopwinkels, tweedehandskledingwinkels of marktkraampjes. Je moet soms een beetje door de rommel heen kijken, maar als je goed zoekt kom je vanzelf leuke spulletjes tegen, zoals kledingstukken, decoratie of meubels. Je bespaart geld, het is beter voor het milieu en de kans is groot dat niemand anders het heeft!

Wat was je eerste indruk tijdens je sollicitatie?

Toen ik voor het eerst bij inBrain kwam, kreeg ik een warm welkom waardoor ik me direct op m’n gemak voelde. Ons kantoor is heel nieuw en ruim en het uitzicht is super! Het viel me direct op dat er allerlei spellen stonden: tafelvoetbal, airhockey een playseat. Dit gaf me het gevoel dat er bij inBrain een gezellige, informele sfeer hangt. En dit is 100 procent waar gebleken! We werken hard, maar er wordt ook veel waarde gehecht aan gezelligheid.

Wat is je favoriete snack op Fry-day?

Een frikandel!

Wat ontbreekt op het inBrain kantoor wat je thuis wel hebt?

Een fleecedeken. Ik ben meestal degene die klaagt dat het te koud is, zo ook op kantoor. Thuis staat mijn thermostaat minimaal op 21 graden en zit ik op de bank standaard onder een dekentje (zelfs in de zomer). Ook heb ik een elektrische kruik die ik overal mee naartoe sleep. Zou het heel gek zijn als ik een deken mee neem naar kantoor?

Aan welk liedje denk je bij inBrain?

Dan denk ik terug aan ons bedrijfsuitje in mei. We gingen met z’n allen een dagje surfen bij Bloemendaal. Echt supergaaf! Op de heenreis gingen we alle surf- en strandliedjes luisteren die we maar konden bedenken: ‘Surfin’ U.S.A. van de Beach Boys, Starships van Nicki Minaj en We’re Going to Ibiza van de Vengaboys.

Als je maar drie apps op je telefoon zou mogen hebben, wat zou je dan kiezen (en waarom)?

Sowieso Google Maps! Ik heb geen richtingsgevoel, dus zonder Google Maps zou ik waarschijnlijk nooit ergens aankomen. Daarnaast denk ik Pinterest. Ik vind het heerlijk om op Pinterest rond te neuzen voor inspiratie voor bijvoorbeeld interieur, outfits of een nieuw kapsel. En tot slot de internetbankierenapp. Geldzaken regelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! (geld uitgeven ook niet trouwens 😉 )

Hoe start jij je dag het liefst?

Zo laat mogelijk haha… Ik ben absoluut geen ochtendmens. ’s Avonds zet ik heel enthousiast mijn wekker lekker vroeg met het idee dat ik de dag dan rustig kan beginnen, maar vervolgens snooze ik ’s ochtends zo lang dat ik me moet haasten om op tijd te komen. Ik heb dan ook echt koffie nodig ’s ochtends. Het maakt niet uit of het weekend is of juist doordeweeks, ik start elke dag standaard met 2 kopjes koffie.

Als je in je vingers kon knippen en je werd een expert in iets, wat zou dat dan zijn?

Autorijden denk ik. Ik heb op mijn negentiende mijn rijbewijs gehaald (volgens mij heb ik vier keer over mijn theorie gedaan, maar mijn praktijkexamen heb ik wonder boven wonder in één keer gehaald). Ik heb inmiddels al heel wat jaren mijn rijbewijs, maar ben nooit een goeie chauffeur geweest. Parkeren vind ik helemaal verschrikkelijk. Als het even kan, pak ik mijn fiets of ga ik met het OV, maar het lijkt me toch ook wel erg handig om gewoon met de auto te gaan. Hier wordt je toch wel een stuk mobieler van.

Meer over Maaike

Maaike is Digital Learning Specialist bij inBrain. Zelf leergierig, duikt Maaike maar al te graag in de inhoud. Door haar oog voor detail en analytische blik heeft ze al vele goed gestructureerde en goedlopende e-learnings gecreëerd.