Aan het bureau van:

Maartje

Misschien ken je ons al, omdat je al jaren met ons samenwerkt. Misschien heb je geen idee wie er bij inBrain werken. Ons team is wat ons uniek maakt en daarom vertellen we graag wat meer over de personen achter de producten! In de rubriek ‘Aan het bureau van’ beantwoorden alle inBrainers vragen om ze beter te leren kennen.

Deze keer stellen we jullie voor aan Maartje Körner, e-Learning Consultant bij inBrain.

Hoe zien we je persoonlijkheid terug in je werk?

Nou, ik ben eigenlijk best wel een chaoot. Het is een familiekwaaltje. Dat heeft er voor gezorgd dat ik sinds de eerste keer dat ik huiswerk kreeg bezig moest met het aanbrengen van extra structuur. Tel daar 20 jaar bij op en je hebt ineens een Maartje met een grote liefde voor lijstjes, schema’s en overzichten. Het is dus een soort uit de hand gelopen compensatiegedrag dat bij het maken van een leerontwerp heel goed van pas komt. Ik denk dat die structuurdrang ook wel een van de redenen is dat de ‘data’ kant van leren me zo trekt. Ik vind het heerlijk om in een cijferchaos te duiken en te kijken of ik eruit kan komen met een helder plaatje. 

Wat wilde je vroeger worden en wat zie je daar nu nog van terug in je werk?

Vroeger wilde ik videospelletjesontwerper worden. Misschien klinkt dat vreemd, maar als je er over nadenkt is het niet zo gek voor een kind van 6 dat ze iets dat flitst en beweegt en waarbij ze kan winnen van haar oma helemaal leuk vindt. Waar de interesse ook vandaan is gekomen, mijn werk nu komt er best dicht bij in de buurt. We maken digitale leercontent zo interessant als mogelijk. Vaak betekent dat dat er hier en daar wel een game-element terug te vinden is. 

Wat is het leukste product wat je hebt gemaakt/product waar je het meest trots op bent en waarom?

Ik heb nu een paar keer een animatiescript mogen maken en dat vind ik echt geweldig. Je maakt van iets heel abstracts iets heel concreets, en vervolgens kijkt er een briljante designer mee die er nog iets mooiers van maakt dan je zelf ooit had kunnen bedenken.

Favoriete snack op Fry-day?

De kroket!

Ben je competitief (en heb je daar een inBrain voorbeeld van)?

Kan ik iets winnen als ik deze vraag goed beantwoord? Haha, ja, ik ben erg competitief. Ik heb het idee dat dat over de jaren eigenlijk alleen maar erger geworden is. Mijn gevloek aan de inBrain airhockeytafel is daar denk ik het beste voorbeeld van.

Als je maar drie apps op je telefoon zou mogen hebben, wat zou je dan kiezen (en waarom)?

Google Chrome, Spotify en de app van PostNL. Die eerste omdat ik daarmee alles wat ik normaal in mijn apps doe kan opzoeken. Die tweede en derde omdat de browserversies daarvan echt niet zo fijn werken.

Mensen zouden verbaasd zijn als ze over me wisten dat..?

Ik professioneel mondharmonica speel. Gelukkig is dat geen beschermde titel en kan iedereen zeggen dat hij dit kan zonder daar ook maar iets voor te hoeven laten horen. Nee, professioneel is het niet, maar mijn laatste mijlpaal is dat ik Jingle Bells zo goed kan spelen dat je het refrein van het couplet kan onderscheiden. Dat telt wel, toch? 

Hoe zou je je baan beschrijven aan een 5 jaar oud kind?

Ben je al begonnen met fietsen met wieltjes? In het begin is het moeilijk. Je moet veel oefenen en misschien val je een paar keer om. Als je het straks kan is dat wel heel fijn, want fietsen gaat harder dan lopen. Dan kan je overal sneller heen. Voor mijn werk help ik mensen om dingen te kunnen of te snappen. Ik moet altijd eerst heel goed denken en met ze praten over waarom ze iets nu niet snappen. Dan bedenk ik oefeningen die zouden kunnen helpen met het snappen. Die oefeningen zien ze op een computerscherm of telefoon. Ik maak ze samen met hele slimme mensen die ervoor zorgen dat de oefeningen er mooi uitzien en goed werken. Als mensen na de oefeningen iets beter kunnen of snappen, zoals fietsen, dan ben ik blij. Het liefste wil ik allemaal mensen helpen om net wat sneller kunnen komen waar ze moeten zijn.

Als je in je vingers kon knippen en je werd een expert in iets, wat zou dat dan zijn?

Mondharmonica natuurlijk!

Meer over Maartje

Maartje is e-learning consultant bij inBrain. Als onderwijskundige weet ze als geen ander hoe je concepten, structuren en werkvormen gebruikt om de informatie van een klant om te zetten naar digitaal maatwerk! Door haar toegankelijke schrijfstijl en talent voor verrassende werkvormen heeft ze een divers portfolio opgebouwd.