Aan het bureau van:

Madelon

Misschien ken je ons al, omdat je al jaren met ons samenwerkt. Misschien heb je geen idee wie er bij inBrain werken. Ons team is wat ons uniek maakt en daarom vertellen we graag wat meer over de personen achter de producten! In de rubriek ‘Aan het bureau van’ beantwoorden alle inBrainers vragen om ze beter te leren kennen.

Deze keer stellen we jullie voor aan Madelon Claeijs, onderwijskundige en e-learning consultant bij inBrain.

Wat wilde je vroeger worden en wat zie je daar nu nog van terug in je werk?

Ik wilde vanaf mijn zevende al juf worden. Mijn knuffels zette ik toen allemaal in klassenopstelling achter een tafeltje. Ik herinner me nog dat ik dictees afnam, die vervolgens nakeek en met ze besprak. Wat ik daar van terug zie? Ik heb uiteindelijk Academische Pabo en een Master psychologie die inging op trainingen afgerond. Voor de klas sta ik niet, maar digitale juf ben ik wel geworden. Mensen iets leren en onderwijs zaten er dus al vroeg in en vind ik nog steeds het leukste wat er is!

Welke eigenschap zorgt ervoor dat je je werk beter kunt doen?

Nieuwsgierigheid, daardoor vind ik het tijdens ieder project ontzettend leuk om weer iets over een nieuw onderwerp te leren. Ik krijg echt een inkijkje in het werk en de leefwereld van anderen en ben daar ook wel nieuwsgierig naar. Tijdens werksessies vind ik het leuk om inhoudsexperts het hemd van het lijf te vragen over het onderwerp waar zij gespecialiseerd in zijn. Met mijn gestructureerde mindset maak ik het vervolgens af. Want, die brij aan informatie moet voor een ander ook weer begrijpelijk en logisch zijn.

Wat is het leukste product wat je hebt gemaakt en waar je het meest trots op bent? Waarom?

Ik vind aan ieder project wat ik doe bij inBrain wel weer een ander aspect leuk of uitdagend. Maar als ik zou moeten kiezen: ik ben trots op één van mijn eerste afgeronde projecten. Het blended traject ‘Verstand van verzekeren’ voor Achmea. Ik heb met een team van collega’s het offline gedeelte ontwikkelt. Hier zijn echt toffe producten uit gekomen, zoals een spel waarin deelnemers een verzekeringspolis voor een tijdmachine ontwikkelen. Ik heb lol gehad in het bedenken van de polisvoorwaarden van het spel. Denk aan dekkingen tijdens de roerende Middeleeuwen, reizen zonder tijdreisbewijs of het kwijt reizen van de machine door storingen. Verder heb ik meegewerkt aan een project van Artsen zonder Grenzen. Door de module leerden medische professionals omgaan met een vest tegen chemische aanvallen. De maatschappelijke relevantie vond ik mooi! 

Wat ontbreekt op het inBrain kantoor wat je thuis wel hebt (of andersom)?

Ik beantwoord hem andersom: wat ontbreekt thuis wat je op het inBrain kantoor wel hebt? Dat zijn mijn collega’s natuurlijk tijdens deze corona times. De gezellige praatjes bij de koffieautomaat met high-class koffie, flauwe grappen, potjes tafelvoetbal, waardevolle sparringsmomenten en de drive die iedereen heeft voor zijn werk ontbreken thuis!

Als je vanaf iedere locatie zou mogen werken ter wereld, waar zou dat dan zijn?

Ik ben echt gek op reizen en het avontuur maakt me ontzettend gelukkig, dus je kunt me eigenlijk overal neerzetten.  Als ik maar nieuwe landen en culturen mag ontdekken! Al is het roadtrippend door IJsland, zittend in een yurt in Mongolië na een trektocht te paard, sleeënd in Lapland, duikend voor de kust van de Fillipijnen, berg beklimmend in Nepal, surfend in Sri Lanka, kijkend naar een Maya tempelcomplex in Mexico, mediterend en yoga-end in India, rijdend over de savanne in Kenia of lopend in de jungle in Costa Rica. Er zijn nog heel wat plekken die ik wil bezoeken. Oei, ik weet niet of er nog veel gewerkt gaat worden op die buitenlandse locatie.. 

Hoe zou je je baan beschrijven aan een 5 jaar oud kind?

“Net zoals de juf of meester jou uitlegt hoe je moet rekenen of taal moet doen, zo maak ik de uitleg voor dingen die mensen op hun werk moeten doen. Mensen lezen en bekijken die uitleg op de computer en zo kunnen ze hun werk dan goed uitvoeren.” Zoiets?

Als je in je vingers kon knippen en je werd een expert in iets, wat zou dat dan zijn?

Ik houd echt ontzettend van muziek. Dus als ik mocht kiezen, dan kon ik nu fantastisch gitaar spelen. Mag ik ook twee keer knippen? Dan wil ik de piano er ook graag bij. Drie keer? Dan doe ik de drums en basgitaar er ook nog bij (oeps, dat zijn er twee en is dus wel een beetje cheaten). Kan nu wel mijn eigen band beginnen!

Meer over Madelon

Madelon is e-learning consultant bij inBrain. Als onderwijskundige weet ze als geen ander hoe je concepten, structuren en werkvormen gebruikt om de informatie van een klant om te zetten naar digitaal maatwerk! Door haar toegankelijke schrijfstijl en talent voor verrassende werkvormen heeft ze een divers portfolio opgebouwd.