DANGEROUS GOODS

KLM

Elke dag worden er wereldwijd miljoenen pakketten verstuurd. Pakketten met een intercontinentale bestemming worden vaak met het vliegtuig getransporteerd. Ook gevaarlijke stoffen (Dangerous Goods) kunnen en mogen door de lucht verstuurd worden. De bestaande e-learning, die gemaakt is op basis van het volledige handboek Dangerous Goods Regulations, wordt door elke medewerker ieder jaar verplicht doorlopen. De training werd als droog, saai en taai ervaren. 

de uitvraag

DANGEROUS GOODS VOOR KLM

De vraag

Elke dag worden er wereldwijd miljoenen pakketten verstuurd. Pakketten met een intercontinentale bestemming worden vaak met het vliegtuig getransporteerd. Ook gevaarlijke stoffen (Dangerous Goods) kunnen en mogen door de lucht verstuurd worden. De bestaande e-learning, die gemaakt is op basis van het volledige handboek Dangerous Goods Regulations, wordt door elke medewerker ieder jaar verplicht doorlopen. De training werd als droog, saai en taai ervaren. Daarnaast duurde de training ook nog eens 4 uur. Air-France KLM zocht dus naar een manier om medewerkers op een aantrekkelijke manier op te leiden en compliant te maken.

De oplossing

Voor 8 verschillende doelgroepen hebben we een ‘serious game’ ontwikkeld, waarbij de deelnemers in verschillende levels elk type gevaarlijke stof leert kennen. Door het behalen van alle levels, middels verschillende interactieve werkvormen, doet de deelnemer de benodigde kennis over wet- en regelgeving en alle gevaarlijke stoffen op. Na het voltooien van de game, krijgt de deelnemer jaarlijks een toets met vragen om aan te tonen dat de kennis up-to-date is. Mocht een deelnemer de toets niet halen, dan speelt deze de serious game opnieuw.

Resultaat

Elke deelnemer volgt de serious game waarin specifieke voorbeelden en cases worden gebruikt die passen bij zijn of haar dagelijkse praktijk. Van de mensen bij de check-in balie tot de medewerkers in de loods, ieder kent en/of herkent de situaties die zijn gebruikt in de game. Door aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van de medewerker blijft de motivatie hoog en kan de kennis direct worden toegepast in de praktijk. De training wordt ervaren als herkenbaar, to-the-point en volledig ervaren door de medewerkers. Daarnaast is een groot voordeel dat medewerkers nu geen 4 uur, maar maximaal 40 minuten bezig zijn met de training.

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.