LABOUR RELATIONS

MAERSK

inBrain ontwikkelde in opdracht van MAERSK, 1 van de grootste vrachtvervoerders van de wereld, een online training met aanvullend een train-the-trainer guide over het belang van Labour Relations. 

de uitvraag

labour relations voor maersk

De vraag

MAERSK vervoert jaarlijks miljoenen tonnen vracht en is actief in 300 havens in 120 verschillende landen. Dit betekent dat MAERSK medewerkers over de hele wereld te maken hebben met grote cultuurverschillen. Hoe zorg je er dan voor dat overal ter wereld het belang van goede arbeidsrelaties duidelijk is? MAERSK stelde duidelijke richtlijnen op over mensen- en arbeidsrechten en vroeg inBrain een leeroplossing te ontwikkelen waarmee deze richtlijnen wereldwijd kon worden verspreid. 

Het doel van de training is dat alle medewerkers weten dat deze richtlijnen er zijn en hoe zij daar zelf ook een rol in spelen.

De oplossing

We ontwikkelden een training om het bewustzijn rondom arbeidsverhoudingen  te vergroten. In acht thema’s ontdekken de medewerkers hoe het bedrijf omgaat met mensen- en arbeidsrechten. De training is een combinatie van e-learning en klassikale training. Om aansluiting met de eigen werkplek te creëren, maken we gebruik van aansprekende voorbeelden en krachtig beeldmateriaal. We stimuleren de medewerkers alle thema’s, zoals werktijden, arbeidsloon en veiligheid, te doorlopen door ze te belonen met punten en een persoonlijk certificaat. 

Resultaat

De training is door medewerkers digitaal gevolgd en/of als klassikale training. Het resultaat is dat de opgestelde richtlijnen over mensen- en arbeidsrechten bij alle medewerkers een gespreksonderwerp is geworden. Medewerkers herkennen gemakkelijker situaties die niet in lijn zijn met de richtlijnen en weten hoe ze in deze situaties moeten handelen.

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.