e-learning

integriteit

Hoe ga je als rijksambtenaar om met gevoelige informatie? Of wat doe je als je een heel duur geschenk krijgt aangeboden? inBrain ontwikkelde in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een interactieve leeroplossing over integriteit. Didactische werkvormen, casuskaarten en herkenbare voorbeelden laten deelnemers actief nadenken over integriteit binnen het Rijk.

Ook op zoek naar een leeroplossing op maat? Het team van inBrain helpt je graag aan de oplossing die bij jouw behoefte past. Neem anders eens contact op met inBrain via info@inbrain.nl of telefoonnummer +31 (0)30 223 1640 om te ontdekken of wij het antwoord op jouw leervraag in huis hebben.

E-learning integriteit
de uitvraag

integriteit bij het ministerie

De vraag

Iedere ambtenaar die voor het Rijk werkt, treft situaties waarbij integriteit bewaakt moet worden. Integriteit van de ambtenaar zelf óf de integriteit van de burger. De keuzes die ambtenaren maken, mogen de Nederlandse burgers in geen enkel geval schaden. Integriteit is daarom een cruciaal onderwerp voor deze doelgroep. Het ministerie van EZK benaderde inBrain met de vraag om een bestaande module te actualiseren en te verbeteren.

De nieuwe e-learning moest een professionelere uitstraling krijgen en breder inzetbaar zijn binnen EZK en het ministerie van LNV. Een belangrijk onderdeel hiervan was een e-learning geschreven op taalniveau B1.

De oplossing

De interactieve e-learning Integriteit vergroot het bewustzijn van de doelgroep door te focussen op het belang van integriteit en de momenten waarop het onderwerp in het dagelijks werk opduikt. Om een brede doelgroep aan te spreken, is de informatie gebundeld en logisch gestructureerd.

Deelnemers krijgen casuskaarten met relevante praktijkvoorbeelden en sluit de module af met een dilemmaspel: welke keuze maak je in het genoemde voorbeeld? Op deze manier komt de inhoud van de e-learning tot leven en staat de deelnemer zelf aan het roer.

Resultaat

De interactieve e-learning brengt de lesstof op een praktische manier tot leven. Onze maatwerk vormgeving is modern en intuïtief, zodat ook deelnemers die minder ervaring hebben met computers gemakkelijk door de module navigeren. De teksten op taalniveau B1 zijn kort, begrijpelijk en to the point. Dit maakt de e-learning Integriteit breed toegankelijk.

In de casussen is uitgebreid rekening gehouden met diversiteit en inclusiviteit, zodat de gebruikte voorbeelden een representatieve afspiegeling van de Nederlandse samenleving vormen.

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.