NN INVESTMENT

PARTNERS

FCMA APP

Het First Class Multi Asset (FCMA) fonds onder de aandacht brengen van potentiële beleggers, dat is het het hoofddoel van de FCMA app. Maar mensen installeren niet meer zomaar een app, daarvoor moet het de gebruikers wel iets bieden. 

de uitvraag

LEREN

VIA GAMIFICATION

De vraag

Iemand die voor een zaal staat te praten over beleggen is misschien niet heel spectaculair, maar zelf proberen te beleggen wél. NN Investment Partners had een beleggingsspel waarbij de deelnemers in een scenario zelf kunnen ervaren wat beleggen inhoudt. Dit spel werd echter grotendeels op papier gespeeld en was erg arbeidsintensief voor de spelleiders. De vraag aan inBrain was om hier een digitale leeroplossing voor te bedenken.

 

De oplossing

 inBrain heeft de investment game online en interactief gemaakt, de FCMA app. De deelnemers gebruiken iPads om informatie op te zoeken en investeringen in te dienen. De FCMA app bevat naast informatie over het fonds, ook duidelijke uitleg over vermogensbeheer met video’s en een woordenlijst. 

Het spectaculairst is een game waarin spelers zelf hun beleggingsvaardigheden kunnen testen door een virtueel bedrag te investeren. Ze kunnen hun prestaties in de app ook vergelijken met anderen om competitie aan te wakkeren.

Resultaat

Op de nieuwe manier is het spel moderner, dynamischer en betrouwbaarder. Omdat de spelers eerst zelf ervaren hebben hoe een beslissing uitpakt, zijn ze geïnteresseerder in de achterliggende theorie en kunnen ze dit vervolgens beter toepassen in de praktijk.

Het resultaat is een interactieve, digitale oplossing die als zeer prettig en leerzaam wordt ervaren. De leeroplossing is zelfs inmiddels door meerdere landen in de NNIP organisatie in gebruik is genomen. 

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.