BOUWPROCES- BESLUIT

SZW

Veiligheid op een bouwplaats heeft voor de Inspectie SZW een hoge prioriteit. In de wetgeving zijn specifieke bouwprocesbepalingen uitgewerkt. Deze bepalingen beschrijven de verplichtingen van alle betrokkenen in het bouwproces voor het verzekeren en waarborgen van veilige en gezonde werkomstandigheden in álle fases van het bouwproces. Als partner van de inspectie, ontwikkelt inBrain verschillende e-learningmodules om de vertaling te maken naar digitale leeroplossingen omtrent dit onderwerp.

de uitvraag

BOUWPROCES- BESLUIT VOOR MINISTERIE SZW

De vraag

De veiligheid op een bouwplaats heeft voor de Inspectie SZW een hoge prioriteit. In de wetgeving zijn specifieke bouwprocesbepalingen uitgewerkt. Deze bepalingen beschrijven de verplichtingen van alle betrokkenen in het bouwproces voor het verzekeren en waarborgen van veilige en gezonde werkomstandigheden in álle fases van het bouwproces. 

De Inspectie SZW zocht naar een partner, waarmee zij een digitaal leermiddel kon ontwikkeling om het kennisniveau van inspecteurs rondom de bouwprocesbepalingen hoog te houden. inBrain is als best geschikte organisatie geselecteerd om de inspectie van de online leermiddelen te voorzien voor de komende jaren.

De oplossing

inBrain ontwikkelde als eerste project een interactieve e-learningmodule waarin praktijk en theorie naadloos in elkaar zijn verweven. De module start met een belangrijke eyeopener in de vorm van een animatie. Met de animatie onderschrijven we het belang van de inhoud en spreken we de inspecteur aan op diens verantwoordelijkheid. In het vervolg van de module staan telkens een aantal praktijkvoorbeelden centraal van waaruit de inspecteur kennis en ervaring opdoet.

Aan de hand van een begintoets, volgt een advies over welke onderdelen de inspecteur extra aandacht kan geven. Het specifieke onderdeel wordt in de module gehighlight.  Zo weten ze precies bij welke onderdelen ze extra goed moeten opletten. De module eindigt met een eindtoets waarin de inspecteur uitgedaagd wordt zijn of haar kennis te toetsen.

Resultaat

Het resultaat is een interactieve, confronterende en praktijkgerichte leerinterventie die inspecteurs een persoonlijk leerervaring geeft aansluitend bij een al bestaand kennisniveau. Een module waarin inspecteurs uitgedaagd worden keuzes te maken in praktijkcases, verdiepende informatie in kunnen duiken en relevante bronnen aangereikt krijgen die ze direct tijdens hun werk kunnen gebruiken.

De inspecteur heeft eigen regie en kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen onderdelen sneller te doorlopen als de inhoud al voldoende bekend is. Dit alles resulteert in een relevante en op maat gemaakte e-learningmodule voor inspecteurs!

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.