wat we doen

(interactieve)

Video en animatie

Met video en animatie kun je een boodschap op een originele, simpele en effectieve manier overbrengen. Animatie en video zijn geschikt om informatie duidelijk uit te leggen, ter promotie van een product/dienst, verbanden inzichtelijk te maken of een oorzaak-gevolg te visualiseren.

Maatwerk (2D)

Onze maatwerk animaties worden intern ontwikkeld door vormgevers en animatoren. Aan de hand van een script dat de consultant in samenspraak met de opdrachtgever ontwikkelt, tekenen we een storyboard volledig in lijn met de huisstijl van jouw bedrijf.

Snel (2D)

Door gebruik te maken van voorgeprogrammeerde karakters, bewegingen en omgevingen kunnen we relatief goedkoop en binnen een korte tijd (een reeks van) animaties opleveren. Deze variant biedt minder ruimte voor maatwerk, maar we kunnen in de storyboarding fase wel zo veel mogelijk rekening houden met de huisstijl.

Isometrisch (2D)

Om onze 2D animaties (bijna) een extra dimensie te geven kunnen we gebruik maken van een isometrische tekenstijl. Hierbij kijk je schuin op de objecten in de tekeningen, waardoor er een extra gevoel van diepte ontstaat. Met een isometrische stijl ben je verzekerd van een premium uitstraling van jouw animatievideo.

Productvideo (3D)

Vaak zijn systemen en technische oplossingen niet direct zichtbaar voor het menselijk oog, maar kunnen ze door (3D) animatie wél helder in beeld gebracht worden. Laat je publiek letterlijk in je product duiken, of gebruik video als aantrekkelijke gebruikershandleiding.

Nieuw

Interactieve Video

We kunnen de kracht van onze interactieve
e-learning modules combineren met een (animatie)video om deze klikbaar te maken op elke denkbare manier. Laat je deelnemers zelf beslissingen nemen over het verdere verloop van een verhaal, geef ze de kans om vragen te stellen terwijl ze de video bekijken, implementeer verdiepende elementen binnen de video en meer.

Interacties kunnen worden toegevoegd in alle video’s die door inBrain worden geproduceerd, evenals in (bestaande) video-inhoud die extern wordt of al is geproduceerd. Neem contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen
over animatieproducties

inBrain maakt zijn offerts op maat. Om dit te doen, verzamelen we nauwkeurig alle benodigde informatie. Aan het animeren gaat daarom altijd een persoonlijk gesprek vooraf. Een offerte voor je animatievideo baseren we op een aantal zaken. Je kunt nadenken over de vorm van animatie die je kiest, het verhaal dat verteld moet worden en natuurlijk je persoonlijke wensen en doelen. Zo kunnen wij altijd een passend aanbod beloven. Onze consultants kunnen in een persoonlijk gesprek wel alvast een richtprijs noemen.

Het toevoegen van extra interactieve elementen aan een animatievideo kan ook van invloed zijn op de prijs. Daarom willen we precies weten waar je video aan moet voldoen als we een kennismakingsgesprek voeren. Dit geeft jou natuurlijk ook de mogelijkheid om ons team diverse vragen te stellen. 

Een goede (losstaande) animatievideo duurt één tot twee minuten. De video trekt dan de aandacht van de kijker en geeft je de kans om je punt te maken. Wij houden hier rekening mee bij het vertalen van je boodschap naar een script. Afhankelijk van welk type video je precies wilt maken, het (leer)doel en hoe de video ingezet gaat worden, adviseren we je graag over de ideale lengte.

Ons multidisciplinaire team schrijft scripts, tekent storyboards en spreekt voice-overs in voor de producties. Wil je zelf één of meerdere onderdelen aanleveren? Wij houden van flexibiliteit. Laat ons weten wat je leuk vindt en wat er al ligt aan materiaal, dan bepalen we samen de ideale aanpak en werkwijze.

Meestal leveren we de gewenste animatie binnen 3 tot 4 weken nadat de definitieve inhoud van het script vast staat. Het is belangrijk dat we na een persoonlijke introductie eventuele aanvullende input krijgen en jij feedback geeft op de scripts en storyboards die we delen. Als het dringend is of als we meer tijd nodig hebben, bepalen we tijdens het consult de exacte planning en deadline.

De juiste animatiestijl of vorm voor je animatievideo hangt van een aantal zaken af. Uiteraard hebben we bij inBrain altijd een oplossing op maat en voorzien wij je graag van waardevol advies. De video’s kunnen worden gebruikt om een dienst of product te promoten, maar ook als je iets duidelijk wilt uitleggen aan de betreffende klant of doelgroep. Een stukje interactie verwerken? Geen probleem!

De juiste look voor je animatievideo hangt af van je wensen en de boodschap die je wilt overbrengen. Uiteraard voorziet onze animatieafdeling je graag van relevant en waardevol advies. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al een voorkeur hebt voor een bepaald type animatie. Dan kijken we graag of we jouw wensen kunnen vervullen met een passende animatievorm.

Onze werkwijze bestaat uit een paar stappen, na elke stap houden we een feedbackmoment tussen jouw bedrijf en een projectmanager of consultant van inBrain.

  1. Inhoud bepalen en script schrijven
  2. Illustreren van het storyboard
  3. Animeren, muziek/soundeffects en voice over toevoegen
  4. Feedback verwerken
  5. Klaar!
Contact

Mogen we je

meer vertellen

over animatie?

We maken graag persoonlijk kennis om je meer te vertellen over de inzet van onze animaties en om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.