wat we doen

VR / AR

Virtual Reality en Augmented Reality zijn technieken die ook steeds meer een plek krijgen in het landschap van leren en ontwikkelen. Het verschil tussen beiden? Virtual Reality is een techniek die een virtuele wereld laat zien middels een speciaal daarvoor ontwikkeld device. Augmented reality is het plaatsen van een virtueel object in de werkelijkheid door middel van een elektronisch apparaat (bijvoorbeeld een smartphone of tablet). 

Wanneer we kijken naar leertrajecten, is het ontzettend leuk & leerzaam om deze technieken in te zetten wanneer het echt iets toevoegt (bijvoorbeeld het simuleren van een omgeving die anders te kostbaar of te gevaarlijk zou zijn).

Virtual reality

inBrain heeft inmiddels ook ervaring met VR, waarbij we altijd op zoek gaan naar hoe deze techniek toegevoegde waarde kan hebben in een leertraject. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een omgeving waarin deelnemers kennis moeten opdoen, die simpelweg te duur is om deelnemers fysiek doorheen te laten bewegen en zaken te kunnen oefenen. We hebben met bijvoorbeeld de Nederlandse Spoorwegen een mooie case ontwikkeld waarbij Virtual Reality ontzettend nuttig bleek te zijn.

Augmented reality

Ook met AR hebben we gewerkt en we vinden het een ontzettend leuke, laagdrempelige manier om gebruikers van onze leeroplossingen te kunnen laten interacteren met hun omgeving. Voor Albert Heijn hebben we bijvoorbeeld in vestigingen door middel van QR-codes op de grond verschillende verdiepende informatie kunnen bieden op smartphones bij een bepaalde afdeling of product.

Wil je meer weten over wat inBrain kan betekenen in het inzetten van VR en AR? Neem gerust contact met ons op!

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.