LMS & GAME

VVN

Veilig Verkeer Nederland (VVN) biedt het Praktisch Verkeersexamen aan om ervoor te zorgen dat kinderen zich tot veilige verkeersdeelnemers kunnen ontwikkelen. Veel scholen hebben geen vrijwilligers en moeten het examen zelf organiseren. Het wordt dan georganiseerd door een leerkracht of door een verkeersouder. 

de uitvraag

LMS & GAME VOOR VEILIG VERKEER NEDERLAND

De vraag

VVN biedt het Praktisch Verkeersexamen aan om ervoor te zorgen dat kinderen zich tot veilige verkeersdeelnemers kunnen ontwikkelen. Veel scholen hebben geen vrijwilligers en moeten het examen zelf organiseren. Het wordt dan georganiseerd door een leerkracht of door een verkeersouder. VVN heeft inBrain gevraagd een leeroplossing te ontwikkelen die de leerkrachten en verkeersouders ondersteunt bij het organiseren van het Praktisch Verkeersexamen.

De oplossing

De voorbereiding van het verkeersexamen begint al 10 maanden van tevoren en bestaat uit meerdere stappen. We ontwikkelden een leeroplossing met losse onderdelen die aansluiten bij de stappen in de voorbereiding. De deelnemer ontvangt steeds een mail om aan te geven dat het tijd is voor de volgende stap. Vanuit de mail linkt de deelnemer direct door naar het relevante onderdeel. Elk onderdeel bestaat uit een introductie vlog, een stukje achtergrondkennis met korte teksten en illustraties, een handleiding voor de te nemen stappen en handige tips.

Resultaat

De deelnemer krijgt het gevoel dat meedoen laagdrempelig is. De informatie komt precies op het moment dat het nodig is. Elke stap duurt maar ongeveer 5 minuten. De leeroplossing geeft uitleg en helpt bij het plannen. Hiermee werkt de leeroplossing echt ontzorgend en het motiveert ouders om zich aan te melden als verkeersouder. Elke stap is logisch opgebouwd en beantwoordt de vragen waarom de stap belangrijk is, wat de deelnemer moet weten en hoe de deelnemer kan handelen. Met deze leeroplossing is het voorbereiden van een verkeersexamen voor iedereen leuk en eenvoudig.

Stichting Lezen & Schrijven

LEES MEER

Albert Heijn

LEES MEER

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht

ISO certificate 2023

Copyright inBrain B.V.